Śledź nas na Facebooku

Soki MEGA LIFE

WYBIERZ MEGA LIFE DLA ZDROWIA CAŁEJ RODZINY!

Połączenie najsilniejszych antyoksydantów o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych w jednym soku sprawia, że MEGA LIFE to wyśmienity napój dla każdego.

•    Dostarcza antyoksydantów, chroniących przed atakiem wolnych rodników.
•    Oczyszcza organizm z toksyn: oczyszczające działanie soku docenią zarówno osoby chcące zdrowo i skutecznie schudnąć, jak również wszyscy, którym zależy na pięknej, promiennej skórze i lśniących włosach.
•    Dodaje energii i witalności: przepracowani, przemęczeni i zestresowani, potrzebujemy naturalnego i zdrowego sposobu na szybkie odzyskanie sił.
•    Poprawia pamięć i koncentrację: studenci, nie tylko przed sesją, oraz wszyscy, którzy wykonują pracę wymagającą skupienia, polubią sok MEGA LIFE za jego pobudzające i stymulujące umysł działanie.

ZALETY MEGA LIFE:

  • jako jedyny dostępny na polskim rynku zawiera wyciągi z açaí, mangostanu, noni, granatu i aronii oraz glukozaminę
  • ma najwyższe stężenie wyciągu z açaí spośród wszystkich produktów oferowanych w Polsce: aż 30%!
  • 100% naturalnego soku, bez żadnych konserwantów
  • idealna porcja w poręcznej butelce
  • pyszny, owocowy smak


W Polsce można kupić soki i suplementy diety zawierające poszczególne ekstrakty, ale tylko sok MEGA LIFE zawiera je wszystkie razem! Dzięki temu stanowi prawdziwy nektar zdrowia i młodości, działając z dużo większą mocą.

Sięgając po sok MEGA LIFE, masz pewność, że dostarczasz swojemu organizmowi tylko naturalnych składników. Żadnych sztucznych substancji ukrytych pod symbolami "E"! To dlatego sok należy wypić w ciągu 48 godzin po otwarciu butelki – jego krótki termin przydatności do spożycia potwierdza brak konserwantów.

Jedna butelka o pojemności 90 ml zawiera porcje soku na trzy dni. Naukowcy ustalili, że 30 ml soku dziennie to wystarczająca dawka, zapewniająca korzyści zdrotowne. Mała, lekka i poręczna butelka zmieści się w torebce, więc możesz nosić ją ze sobą, by w dowolnej chwili wypić swoją porcję zdrowia. PAMIĘTAJ! Sok MEGA LIFE jest naturalnym sokiem owocowym i podobnie jak w przypadku innych sokow możesz pić go w dowolnych ilościach. Dzienna dawka 30 ml jest wyłącznie wskazówką zalecanego minimalnego spożycia.

Sok MEGA LIFE, stworzony z myślą o dobroczynnym wpływie na zdrowie i urodę, ma także dostarczać przyjemnych wrażeń smakowych. W orzeźwiającej, słodko-wytrawnej kompozycji owocowej odnajdziesz winogrona, granaty, jeżyny, jagody, gruszki, banany i cytryny.

ZAWSZE NOŚ MEGA LIFE ZE SOBĄ

•    Sok jest oferowany w lekkiej i poręcznej butelce o pojemności 90 ml, dzięki czemu możesz rozkoszować się nim zawsze i wszędzie.
•    Jedna butelka zawiera trzy porcje: nie musieliśmy dodawać do soku żadnych konserwantów, bo z założenia należy spożyć go w ciągu 48 godzin od otwarcia. Dlatego MEGA LIFE jest w 100% naturalny!
•    Nie musisz wydawać fortuny na duże opakowanie, które po otwarciu trzeba będzie szybko zużyć albo wyrzucić. Nieduża pojemność MEGA LIFE zapobiega marnotrawstwu!
•    Miarka na butelce ułatwia dozowanie soku: porcja 30 ml dziennie wystarczy, by cieszyć się dobroczynnym wpływem cennych składników na zdrowie, kondycję i urodę.

Warunki produkcji

ŚWIEŻOŚĆ I ORYGINALNOŚĆ SOKU MEGA LIFE

Wyjątkowość soku Mega Life pojawia się już na etapie wyboru składników. Owoce znajdujące się w naszym soku pochodzą z całego świata – z Brazylii, Polinezji, Włoch, Hiszpanii, a nawet Polski! Nigdzie, bowiem nie ma korzystniejszych warunków atmosferycznych do ich uprawy. Wykorzystujemy zatem bogactwo owych krajów, dodając owoce z nich pochodzące do Mega Life. Chcemy po prostu, żeby był najlepszy!

Kolejny etap to transport pulp owocowych do Anglii. Ponieważ muszą one pokonać bardzo długą drogę, przechowywane są aseptycznie w atmosferze azotu (podobnie, jak kaszki dla dzieci), co oznacza, że pulpa owocowa nie ma kontaktu z tlenem, a więc się nie utlenia, nie psuje się. Sam azot jest gazem obojętnym i nie wchodzi w żadne reakcje z produktami spożywczymi. Następną istotną rzeczą są pojemniki. Pulpa owocowa przechowywana jest w aseptycznie pakowanych, inoxowych pojemnikach, nie ma zatem zagrożenia kontaktu z drobnoustrojami chorobotwórczymi (bakteriami). Warunki pakowania i przechowywania są całkowicie sterylne. Pojemniki zamykane są w taki sposób, aby chronić zawartość przed wpływem warunków zewnętrznych.

Zanim sok trafi w Wasze ręce, każda jego partia przechodzi szczegółowe badania bakteriologiczne prowadzone przez akredytowane laboratoria, dzięki czemu mamy gwarancję sprzedaży w 100% bezpiecznego, naturalnego i czystego soku.

Dzięki wszystkim tym czynnikom powstaje sok w 100% naturalny. Kluczem do sukcesu jest bowiem brak konserwantów. Nasz sok posiada zatem wszystkie właściwości: smak, zapach, witaminy oraz składniki mineralne charakterystyczne dla świeżych owoców. Krótki termin przydatności do spożycia po otwarciu (do 3 dni) jest najlepszym dowodem na to, iż sok Mega Life jest naturalny!

Co to są antyoksydanty

Antyoksydanty, zwane także przeciwutleniaczami, to cenne składniki zapewniające ochronę przed wolnymi rodnikami i neutralizujące ich negatywny wpływ na stan naszego organizmu.

CZYM SĄ WOLNE RODNIKI?
Od kilku lat wiele pisze się i mówi o wolnych rodnikach. Są to toksyczne cząstki tlenu, które atakują komórki naszego organizmu. Okazuje się bowiem, że tlen, niezbędny nam do życia, ma także drugą, mroczną stronę: reakcje utleniające przyczyniają się do powstawania różnych chorób oraz procesu starzenia się. Wolne rodniki, zwane utleniaczami, wnikają do komórek i stopniowo je niszczą.

SKĄD SIĘ BIORĄ WOLNE RODNIKI?

•    powstają w organizmie w wyniku przemian metabolicznych, zwłaszcza w procesie spalania kwasów tłuszczowych
•    pochodzą z zewnątrz, z zanieczyszczonego środowiska (spaliny, pestycydy, dym z papierosów)
•    wprowadzamy je do swojego organizmu, spożywając produkty spożywcze, w których wolne rodniki tworzą się w dużych ilościach
•    szczególnie groźna jest nieprawidłowa dieta z dużą ilością tłuszczów zwierzęcych, żywność wysoko przetworzona o długich terminach przydatności do spożycia, a zatem zawierająca dużo konserwantów, oraz produkty smażone lub długo przechowywane, w których tłuszcze ulegają szybkiemu utlenieniu
•    picie alkoholu, palenie papierosów
•    nadmierne wystawienie ciała na promieniowanie słoneczne

JAKIE SPUSTOSZENIE W ORGANIZMIE POWODUJĄ WOLNE RODNIKI?
Liczne badania wykazały, że wolne rodniki mogą:

•    atakować materiał genetyczny komórek, co powoduje mutacje i stanowi jedną z przyczyn rozwoju nowotworów
•    doprowadzić do nadciśnienia tętniczego
•    uszkadzać tkankę nerwową, zwiększając możliwość wystąpienia różnych schorzeń
•    nasilać zmiany zapalne, pogarszając dolegliwości w chorobach reumatycznych i astmie
•    powodować zatkanie się tętnic z powodu przemiany dobrego cholesterolu w zły

ANTYOKSYDANTY, ZWANE TAKŻE PRZECIWUTLENIACZAMI, TO CENNE SKŁADNIKI ZAPEWNIAJĄCE OCHRONĘ PRZED WOLNYMI RODNIKAMI I NEUTRALIZUJĄCE ICH NEGATYWNY WPŁYW NA STAN NASZEGO ORGANIZMU.

Trzy sposoby na skuteczną walkę z wolnymi rodnikami i przedłużenie młodości:

•    Jedz więcej warzyw i owoców bogatych w antyoksydanty.
•    Regularnie ćwicz. Umiarkowany wysiłek fizyczny wzmacnia serce i układ mięśniowy, zmniejsza ryzyko osteoporozy i chorób układu krążenia.
•    Przyjmuj suplementy diety zawierające antyoksydanty. Badania naukowe potwierdzają, że antyoksydanty zwalczają wolne rodniki.

Antyoksydanty:

•    powstrzymują niszczącą aktywność wolnych rodników
•    zmniejszają ryzyko zachorowania m.in. na nowotwory, choroby układu krążenia, cukrzycę
•    poprawiają ogólną odporność organizmu i łagodzą przebieg wielu chorób
•    sprzyjają zachowaniu młodego wyglądu i pięknej skóry

SKĄD CZERPAĆ ANTYOKSYDANTY?
Najbogatszym źródłem antyoksydantów są owoce i warzywa w kolorach tęczy: fioletowe, czerwone, pomarańczowe, żółte, zielone. Im bardziej nasycone kolorem, tym więcej zawierają przeciwutleniaczy. Wartość owoców i warzyw z punktu widzenia zawartości przeciwutleniaczy określa się wskaźnikiem antyoksydacyjnym ORAC (skrót od angielskiego terminu Oxygen Radical Absorbance Capacity, co oznacza zdolność absorpcji rodników tlenowych).

Zdaniem amerykańskiego uczonego dr Ronalda Priori, zwiększając spożycie owoców i warzyw o wysokiej wartości ORAC, można znacząco, nawet o 15 – 20%, podnieść poziom antyoksydantów w krwiobiegu.

W USA wprowadzono pojęcie "super-owocu" (ang. superfruit) dla owoców szczególnie bogatych w cenne związki: polifenole, karotenoidy i witaminy. Na tej liście są: açaí, borówka amerykańska, goji, granat, mangostan, noni, rokitnik i żurawiny. Większość to owoce dość egzotyczne dla Polaków. Jakie owoce są szczególnie cenne i warto je polecać? Na pewno takie o dużej zawartości witaminy C, antyoksydantów i mało kaloryczne (mało słodkie). Głównymi antyoksydantami w owocach są związki polifenolowe, mają silniejsze zdolności antyoksydacyjne niż witaminy. Konsumpcja owoców o dużej zawartości polifenoli, w tym antocyjanin, jest korzystna dla zdrowia. Związki te neutralizują wolne rodniki, które uszkadzają materiały w komórkach. Ryzyko chorób serca i układu krążenia maleje, ponieważ hamowany jest proces utleniania tłuszczów i tworzenia blaszek miażdżycowych w arteriach. Badania na zwierzętach pokazały, że związki polifenolowe, w tym antocyjaniny, działają neuroprotekcyjnie, co umożliwiło postawienie hipotezy, że soki owocowe mogą mieć również korzystne działanie na pracę mózgu. Udowodniono efekt ochronny owoców i warzyw w hamowaniu rozwoju miażdżycy, choroby niedokrwiennej, zmniejszaniu ryzyka zawałów serca.

Niemiecki Instytut Badania Win i Napojów prowadził badania nad ustaleniem smacznej mieszanki soków zawierającej silne antyoksydanty. Zdrowym ochotnikom podano 400 ml mieszaniny soków: 30% z białych winogron, 25% czarnej porzeczki, 15% czarnego bzu, 10% wiśniowego, 10% czarnych jagód i 10% aronii. Po spożyciu soku antyoksydacyjna pojemność surowicy krwi rosła znacznie w ciągu pierwszych 2 godzin, a przez następne 6 godzin malała. Wyniki sugerują, że mieszaninę soków należy pić przynajmniej raz dziennie, aby utrzymać odpowiedni poziom witaminy C i związków polifenolowych w płynach ustrojowych.

Antyoksydanty to nasi potężni sprzymierzeńcy. Tworząc sok Mega Life, sięgnęliśmy po najsilniejsze ekstrakty o działaniu antyoksydacyjnym, jakie można znaleźć w skarbcu natury. Numerem jeden są owoce açaí (patrz: tabelka), rosnące w amazońskiej dżungli, które działają tak wszechstronnie i dobroczynnie, że zasługują na miano cudownego panaceum. Odkryte niedawno przez współczesną naukę, robią zawrotną karierę. Coraz więcej suplementów diety wzbogaca się ekstraktem z açaí, ale tylko w soku Mega Life ich stężenie wynosi aż 30%! Towarzyszą im owoce noni, mangostanu, naszej polskiej, rewelacyjnej aronii i granatu: sama czołówka na liście składników najsilniejszych pod względem wartości antyoksydacyjnych.

WARTOŚCI ORAC* DLA SKŁADNIKÓW SOKU MEGA LIFE:

owoc (100 g)wskaźnik ORAC
açaí53 600 - 102 700
aronia38 440
mangostan17 000 - 24 000
noni12 180
granat11 070
jeżyna8 340
gruszka3 120
cytryna2 410
banan1 390
winogrona1 330



* ORAC – zdolność niszczenia wolnych rodników. Spożywanie owoców i warzyw o wysokiej wartości ORAC znacząco podnosi poziom antyoksydantów. Dane zgromadzono na podstawie badań własnych oraz ogólnodostępnych.

Składniki

Sok Mega Life jest w 100% naturalny, bez konserwantów oraz bez dodatku cukru. Łączy w swoim składzie 10 owoców, w tym owoce o najsilniejszym działaniu antyoksydacyjnym oraz glukozaminę. Najwięcej miejsca w soku, bo aż 30% zajmuje brazylijska jagoda AÇAI.

Każda partia soku Mega Life, zanim trafi do naszych Klientów poddawana jest badaniom mikrobiologicznym prowadzonym przez akredytowane laboratorium, dzięki czemu mamy pewność, że produkt spełnia pod tym względem wszystkie wymogi.

JAGODY AÇAÍ - SKARB NATURY DLA TWOJEGO ZDROWIA I URODY
Rosnące w brazylijskiej dżungli owoce zasługują na miano prawdziwego skarbca cennych składników. Zawierają:

•    Przeciwutleniacze: nawet 30 razy silniejsze od antyoksydantów zawartych w ciemnych winogronach! Jagody açaí znajdują się na pierwszym miejscu pod względem zawartości przeciwutleniaczy: żaden inny produkt nie zawiera ich więcej.
•    Wielonienasycone kwasy tłuszczowe
•    Aminokwasy
•    Fitosterole
•    Witaminy B1, B2 i B3 oraz C i E
•    Pierwiastki śladowe: wapń, potas, fosfor, żelazo
•    Błonnik

Jagody açaí działają wszechstronnie:

•    Chronią przed atakiem wolnych rodników – jako najsilniejszy znany obecnie antyoksydant zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się, dzięki czemu możemy cieszyć się młodym wyglądem na przekór upływowi czasu.
•    Przyspieszają metabolizm tłuszczu, ułatwiają usuwanie toksyn z organizmu i wspomagają pracę układu pokarmowego – dlatego odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania się. Badania dowodzą, że oczyszczające działanie açaí sprzyja długotrwałemu i stabilnemu zrzuceniu zbędnych kilogramów.
•    Regulują poziom cholesterolu i poprawiają pracę układu krążenia
•    Dodają energii i witalności
•    Poprawiają zdolność koncentracji, zwiększają odporność na stres

Jagody açaí trafiły na listę "Ten Best Superfoods", czyli ranking produktów żywnościowych, których spożywanie jest najkorzystniejsze dla zdrowia. Oczyszczają, dodają energii, chronią młodość ciała i umysłu.


MANGOSTAN - OWOC O NIEZWYKŁYCH WŁAŚCIWOŚCIACH
Od kilku lat uczelnie medyczne na całym świecie badają mangostan pod kątem właściwości prozdrowotnych. Wyniki badań potwierdzają jego zdumiewające zalety!

Swoją wyjątkowość mangostan zawdzięcza ksantonom - bardzo silnym antyoksydantom, znacznie skuteczniejszym od witamin C lub E.

Zawiera wiele substancji biologicznie czynnych, w tym polisacharydy o działaniu przeciwbakteryjnym, witaminy A i E, beta karoten, tiaminę, ryboflawinę, potas, wapń, magnez, cynk, żelazo.

Sok z mangostanu stosuje się w leczeniu wielu poważnych schorzeń, od zapalenia stawów przez astmę po zaburzenia snu.

Skórka mangostanu zawiera przynajmniej 40 ksantonów, z których kilka wykazuje działanie przeciwnowotworowe!


NONI - LECZNICZA ROŚLINA SPRZED 6000 LAT
Noni znano już w starożytności. Współczesne badania naukowe udowodniły, że owoc tej rośliny zawiera ponad 200 cennych składników.

•    długotrwale oczyszcza i odtruwa organizm
•    regeneruje go i wzmacnia
•    wpływa korzystnie na serce i jelita
•    zbawiennie działa na skórę, kości i przewód pokarmowy
•    reguluje ciśnienie
•    skutecznie wspomaga leczenie chorób typu cukrzyca, alergia, astma, nadciśnienie, zapalenia narządów


GRANAT - SYMBOL DŁUGOWIECZNOŚCI
Owoc granatu zawiera: trzy razy więcej antyoksydantów niż ta sama ilość zielonej herbaty czy czerwonego wina. Spożywanie owoców oraz picie soków z granatu wspomagają:

•    pracę serca i funkcjonowanie układu krążenia
•    obniżenie ciśnienia krwi
•    łagodzenie stanów zapalnych
•    neutralizowanie szkodliwego wpływu wolnych rodników
•    przeciwdziałanie procesom starzenia i powstawania nowotworów
•    leczenie astmy, anginy, przeziębień
•    podniesienie jakości życie seksualnego


ARONIA - NATURALNA APTEKA
Aronia jest uważana za cenny surowiec dietetyczny i leczniczy, gdyż zawiera wiele związków biologicznie czynnych. Kolejne badania potwierdzają, że spożywanie soku i innych przetworów z aronii może być bardzo skuteczną bronią w walce z chorobami cywilizacyjnymi.

Zawartość związków biologicznie czynnych w aronii:

•    antocyjany, należące do antyoksydantów
•    fenolokwasy, garbniki, pektyny
•    witaminy (B, B2, B6, E, PP i β- karoten, C)
•    sole mineralne: potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo
•    pierwiastki śladowe: miedź, jod, mangan, kobalt, molibden

Aronia jest dobra na:

•    opóźnienie procesów starzenia poprzez zwalczanie wolnych rodników
•    profilaktykę przeciwnowotworową
•    obniżenie ciśnienia krwi i wzmocnienie naczyń krwionośnych
•    choroby krążenia (miażdżyca, nadciśnienie tętnicze)
•    zmniejszenie napięcia nerwowego i stresu
•    choroby trzustki i wątroby
•    złagodzenie skutków chemio- i radioterapii
•    pozbycie się z organizmu szkodliwych metali ciężkich (np. ołowiu)
•    schorzenia górnych dróg oddechowych
•    złagodzenie przebiegu cukrzycy
•    uodpornienie skóry na promieniowanie UV

Dowodem na wysoką zawartość antocyjanów, odpowiedzialnych za ciemny kolor owoców, jest to, że nawet po stukrotnym rozcieńczeniu sok z aronii zachowuje różową barwę!



GLUKOZAMINA - NA ZDROWE STAWY
W miarę upływu lat postępuje uszkadzanie i wysychanie chrząstek i związane z tym stany zapalne, usztywnienie stawów i trudności z poruszaniem się. Glukozamina dostarcza organizmowi podstawowego budulca niezbędnego do regeneracji tkanki chrzęstnej – proteoglikanów (związków cukrów i białek).

•    Glukozamina wspomaga leczenie stanów zapalnych przy zwyrodnieniach i urazach stawów.
•    Zmniejsza ból spowodowany degeneracją chrząstki.
•    Pomaga organizmowi odbudować tkankę chrzęstną.